Информационен портал


Любимка Георгиева от 11-ти клас спечели първо място на Националния конкурс "Паметта за Левски днес"

Поредният успех на наш ученик е факт - Любимка Георгиева от 11. ж клас накара ръководството, преподавателите и своите съученици в Първа английска езикова гимнзаия да се гордеят, печелейки първо място на Националния конкурс "Паметта за Левски днес". Есето на Любимка плени всички учители и общественици от родния град на Апостола, а журито единодушно присъди наградата на нашата ученичка.

Конкурсът е посветен на 180 години от рождението на Васил Левски и бе организиран от община Карлово, Министерството на образованието и науката и Регионалното управление по образованието. Участниците бяха разделени в две възрастови категории - от V до VIII и от IX до XII клас.

Училищното ръководство поздравява Любимка за нейния успех и й пожелава и занапред да показва и изразява своята любов към България и националните ни герои със същата любов, с която е написала своето прекрасно есе! Освен това ръководството благодари на г-жа Румяна Даскалова за усиления труд и за предаването на любовта си към българския език и литературата на нейните възпитаници - учениците от Първа английска езикова гимназия.

На вашето внимание представяме есето на Любимка Георгиева и снимка от Националния конкурс.

Комисия по прием на ученици за учебната 2017/2018 година

Натиснете "ПРОЧЕТИ", за да се визуализира заповедта за комисията! Документите, които трябва да бъдат представени за записване в Първа АЕГ, са - оригинал на свидетелство за завършен 7. клас и оригинали на служебните бележки от НВО по БЕЛ и математика.


За зрелостниците: Вижте графика, по който ще бъдете запознати с изпитните си работи от ДЗИ 2017 година


Официално раздаване на дипломите за средно образование

Всички зрелостници от Първа английска езикова гимназия ще получат своите дипломи на 21.06.2017 година от 18:00 часа в аулата на СУ "Св. Климент Охридски". Облекло - официално!


Софийски университет "Св. Климент Охридски" ви кани на Седмицата на немския език в България

Във връзка с партньорските отношения между Първа английска езикова гимназия и Софийски университет "Св. Климент Охридски" се канят всички преподаватели, ученици и родители на Седмицата на немския език в България. По-долу прилагаме официалната покана на представителите на висшето учебно заведение от катедра "Германистика и скандинавистика".
Родителска среща за родителите на учениците от 8-ми до 11-ти клас включително

На 08.06.2017 година (четвъртък) от 18:30 часа ще се проведе обща за училището родителска среща за запознаване на родителите с оформянето на годишния успех и поведението на учениците. Всички родители са поканени.


На вниманието на всички родители на учениците от 12. класове!

На 15.05.2017 година (понеделник) от 18:30 часа ще се проведе родителска среща-консултация за обсъждане на предстоящите държавни зрелостни изпити.


Комисия по прием на ученици за учебната 2017/2018 година

Натиснете "ПРОЧЕТИ", за да се визуализира заповедта за комисията!


"Чаша кафе" с максимален брой точки от Фестивала на авторската драматургия и театър на английски език

Поредният голям успех за ученици от Първа английска езикова гимназия е факт! Възпитаниците на гимназията получиха максимален брой точки (20) за постановката си "Чаша кафе", с която взеха участие в областния кръг на Фестивала на авторската драматургия и театър на английски език, състоял се на 02.03.2017 година. С индивидуална награда бе отличенo момичето от 11. клас на Първа АЕГ - Зорница Кюркчиева. Училищното ръководство поздравява всички участници и техните ръководители - г-жа Антония Краева-Ангелова - учител по английски език и г-жа Магдалена Ангелова - режисьор, и им пожелава успех на националния кръг на Фестивала.


Родителска среща за родителите на учениците от 8-ми до 12-ти клас включително

На 22.03.2017 година (сряда) от 18:30 часа ще се проведе обща за училището родителска среща за запознаване на родителите с текущите оценки и поведението на учениците. Всички родители са поканени.


Родителска среща с родителите на децата, които ще пътуват до Лондон от 30.03.2017 г. до 04.04.2017 г.

На 07.03.2017 година в кабинет 220 от 18:30 часа ще се проведе родителска среща с родителите на децата, които ще вземат участие в учебното пътуване до Лондон за периода от 30 март до 04 април 2017 година.


Разпределение на смените между класовете за втория срок на учебната 2016/2017 година

През втория срок на учебната 2016/2017 г. първа смяна ще бъдат следните класове:
8д и 8ж клас, както и всички от 9-ти до 12-ти клас.
Втора смяна ще бъдат:
8а, 8б, 8в, 8г и 8е клас.
В раздел "Учебен план" е качена и програмата за втория срок на учебната 2016/2017 година.


График за провеждането на часовете за втори учебен срок на учебната 2016/17 година

В раздел "Учебен план" е качена програмата за втория срок на учебната 2016/17 година, както и графикът на учебните часове, който може да видите като снимка и тук след натискане на бутона "ПРОЧЕТИ".


Обществен съвет при Първа английска езикова гимназия

Със заповед № 192/28.12.2016 г. на Директора на Първа английска езикова гимназия г-жа Нели Петрова бяха определени членовете на Обществения съвет при Първа АЕГ. Председател е проф. д-р Златимир Коларов, а членове са:

1. Диана Джуранова – представител на общинската администрация, район „Оборище“;

2. Нели Кордовска;

3. Здравко Петров;

4. Георги Гърневски;

5. Румена Ганева;

6. Любка Димитрова.

Резервни членове са:

1. Пламен Иванов;

2. Десислава Бодурова;

3. Гергана Пейчева.


Родителската среща се отлага за 18.01.2017 година

Поради удължаването на ваканцията на учениците и лошите атмосферни условия в цялата страна родителската среща, която трябваше да се състои на 12.01.2017 година, се отлага за 18.01.2017 година (сряда) от 18:30 часа.


Първа АЕГ организира благотворителен концерт в подкрепа на "Българската Коледа"

За единадесети пореден път Първа английска езикова гимназия организира благотворителен концерт в подкрепа на "Българската Коледа". Този път събитието ще се проведе в зала "Сити Марк Арт Център" (бившото кино "Левски"). Началото на концерта ще бъде дадено на 19.12.2016 година от 17:00 часа за учениците от 8., 9. и 10. клас и от 19:00 часа за учениците от 11. и 12. клас. Каним всички желаещи да посетят събитието и да помогнат на нашите ученици да бъдат по-успешни в тази толкова човешка инициатива.


Наши ученици решават бежанската криза


Покана за родителите на децата от 8-ми до 12-ти клас

Натиснете "ПРОЧЕТИ" , за да се визуализира поканата!


Съобщение - Модел на европейския парламент

На 29.09.2016 година - четвъртък от 17:30 часа се поканват всички ученици и техните родители, които ще участват в Модела на европейския парламент като приемни семейства, в кабинет 225. На срещата ще бъдат разяснени подробностите по посрещането, както и програмата на събитието.
Присъствието на всички приемни семейства е абсолютно необходимо!


Родителска среща

На 29.09.2016 година от 18:30 часа ще се проведе родителска среща за всички класове.


Сребърен медал за Габриела Антова от Европейското първенство по класически шахмат!

Ученичката от 9 "В" клас на Първа английска езикова гимназия Габриела Андреева Антова е носителка на сребърен медал от 26-тото Европейско индивидуално първенство по класически шахмат за юноши и девойки в Прага /Чехия/. Престижното си класиране Габи постигна след като завърши със седем от девет възможни точки, допускайки само една загуба. В оспорваната надпревара участваха 99 представителки при девойките до 14-годишна възраст от 42 държави в Европа. Поредният успех на Габриела е заслужен и очакван, тъй като през последните години тя неизменно заема челно място в своята категория на европейски и световни първенства, като с това си отличие тя вече притежава пълния комплект медали от европейски първенства - златен, сребърен и бронзов. В края на месец септември на Габи предстои още по-голямо предизвикателство, а именно участие на Световното индивидуално първенство по класически шахмат в гр.Ханти-Мансийск в Русия.


Родителска среща за новоприетите ученици - Разпределение на стаите

Натиснете "ПРОЧЕТИ" , за да се визуализира снимката!


Класни ръководители, класни стаи и разпределение по паралелки на новоприетите ученици в 8. клас на Първа АЕГ

Списък на класните ръководители и стаи за учебната 2016/2017 година:
8А клас - паралелка с втори чужд език - руски език и профил - български език; класен ръководител - Евгения Ангелова; класна стая - 228
8Б клас - паралелка с втори чужд език - испански език и профил - български език; класен ръководител - Павлета Сунгурова; класна стая - 111
8В клас - паралелка с втори чужд език - испански език и профил - математика; класен ръководител - Мартин Дамянов; класна стая - 225
8Г клас - паралелка с втори чужд език - немски език и профил - български език; класен ръководител - Капка Николова; класна стая - 227
8Д клас - паралелка с втори чужд език - немски език и профил - математика; класен ръководител - Фани Асенова; класна стая - 111
8Е клас - паралелка с втори чужд език - френски език и профил - български език; класен ръководител - Кристиан Русев; класна стая - 109
8Ж клас - паралелка с втори чужд език - френски език и профил - математика; класен ръководител - Яна Божинова; класна стая - 108


Родителска среща

На 09.09.2016 г. от 18:30 часа ще се проведе родителска среща за новоприетите ученици в 8. клас на Първа английска езикова гимназия. Всички родители са поканени.


КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ