Честване на 60-годишнината на Първа АЕГ

         Уважаеми настоящи и бивши възпитаници, скъпи преподаватели, родители и приятели,

 

         Първа английска езикова гимназия отбелязва своя 60-годишен юбилей през 2018 година. През дългия си път на развитие, гимназията се е доказала като едно от най-престижните училища в системата на българското и европейското образование. Традициите и иновациите вървят ръка за ръка в процеса на обучение и възпитание на младите хора.

         Гимназията дава разнообразни възможности на своите възпитаници за високо овладяване на учебния материал, за задълбочена и академична профилирана подготовка, както и за изява на дарби и таланти в многобройните извънкласни дейности на училището.

         Във връзка с юбилейната година, ръководството, преподавателският екип на Първа АЕГ, съвместно с Училищното настоятелство, Обществения съвет и Алумни асоциацията подготвят много и интересни събития – езикови състезания, театрални представления, изложби, срещи с изявени възпитаници, интервюта и литературни четения, спортни изяви в благородна конкуренция.

         Тържественият концерт за отбелязване на 60-годишния юбилей ще се състои на 06 юни 2018 г. от 18.00 ч. в Зала 1 на НДК. Вход свободен.

         Скъпи приятели, за подпомагане на цялата организация по честването на юбилейната годишнина, разчитаме изключително много и на вас! Училищното настоятелство при Първа АЕГ е открило дарителска целева сметка за набиране на необходимите средства, както следва – IBAN BG19FINV91501217119894, банков код FINVBGSF в Първа инвестиционна банка, София.

         Благодарим за вашата подкрепа и вярваме, че заедно ще отбележим един изключителен юбилей на нашето училище, Английската!

 

От ръководството